marți, 17 aprilie 2012

PRECIZARI DESPRE RESPIRATIA VIOLETA(SUFLUL VIOLET). PREZENTAREA RESPIRATIEI(SUFLULUI) DUMO

Pentru inceput, doresc sa va reamintesc tuturor celor care sunteti Maestri Reiki, care este modul de realizare al Tehnicii Respiratiei Violet, urmand ca apoi sa am cateva precizari, importante dupa parerea mea, care nu sunt foarte cunoscute in prezent. Cred ca tot ceea ce va voi comunica in acest articol va completa armonios si exhaustiv Tehnica Respiratiei Violet, ajutand efectiv pe toti Maestri Reiki in procesul de realizare a initierilor/acordajelor.
Etapele de realizare a Respiratiei Violet sunt prezentate in continuare.
„Tehnica Respiraţiei Violeta(Suflului Violet)
   1. Contractaţi punctul Hui Yin (vezi mai jos), cu plasarea limbii pe cerul gurii, în spatele dinţilor.
   2. Pe inspiraţie, vă imaginaţi o lumină albă care pătrunde în voi, în jos, prin chakra coroanei şi prin intermediul limbii, apoi în partea din faţă a corpului, prin punctul Hui Yin şi, în sus, până la coloana vertebrală, concentrându-se în capul dvs.. Ţineţi-vă respiraţia şi realizaţi paşii următori, 3 şi apoi 4.
   3. Vizualizaţi lumina albă, învârtindu-se în sensul acelor de ceasornic şi transformându-se, devenind în final, violetă.
   4. În lumina violetă, trasaţi simbolul Tibetan al Maestrului, de culoare aurie.
   5. Suflaţi uşor în coroana Studentului/Receptorului şi imaginaţi-vă simbolul Maestrului Tibetan (pentru care există şi denumirile: Dumo sau Dai Ko Myo Tibetan), intrând prin suflul dvs. şi prin chakra coroanei Studentului/Receptorului, în capul său şi plasându-se la baza creierului. Spuneţi numele de iniţiere al simbolului Dumo, de trei ori şi fixaţi-l la baza cefei Studentului/Receptorului.
   Subliniez faptul că în prezenta carte, în expunerea iniţierilor, voi folosi titulatura de Suflu Violet.
   Aş dori să prezint aici, fără a mai folosi desene ajutătoare suplimentare, de anatomie umană, modul practic cum se realizează contractarea punctului Hui Yin.
   Punctul Hui Yin se află plasat, aproximativ, la jumătatea zonei perineale, aceasta fiind zona cuprinsă între organele genitale şi anus.
   La persoanele de sex masculin, contracţia  punctului Hui Yin se obţine prin contractarea sfincterului anal. Sigur, această contracţie a sfincterului anal (care este un muşchi şi poate obosi) nu trebuie facută într-un mod exagerat, ci uşor, fiind suficientă o strângere lejeră a muşchilor sfincterului anal, pentru a se obţine realizarea canalelor energetice, care se formează în Maestru Instructor şi sunt necesare în procesul de iniţiere.
   La persoanele de sex feminin, contracţia  punctului Hui Yin se obţine prin contractarea muşchilor vaginului şi strângerea sfincterului anal (acesta fiind punctul de vedere al Maestrei Reiki americane Diane Stein). Din discuţiile cu alte Maestre Reiki, ar rezulta că simpla strângere a sfincterului anal, conduce şi la contractarea muşchilor vaginului. Încordarea celor două zone muşchiulare nu trebuie făcută într-un mod exagerat, ci uşor, deoarece este suficientă o uşoară strângere a muşchilor, pentru a se obţine realizarea canalelor energetice, care se formează în Maestra Instructor, necesare în procesul de iniţiere.
   Încercaţi acest mod de lucru pentru contracţia punctului Hui Yin şi veţi constata că nu sunt probleme, nici cu realizarea contracţiei, nici cu menţinerea contracţiei, pe toată durata iniţierii, mecanismul putând fi învăţat de noul Maestru Instructor sau noua Maestră Instructor, foarte repede. Trebuie numai să experimentaţi etapele prezentate mai sus.
   Deoarece, este o cerinţă foarte importantă pentru executarea iniţierii, subliniez încă o dată, că trebuie să menţineţi contractat punctul Hui Yin şi limba apăsată, pe cerul gurii, în spatele dinţilor, pe toată durata iniţierii (de la începutul acesteia, până la sfârşit), pentru toţi studenţii, cărora le faceţi procesul de iniţiere.”
   Am prezentat aceasta tehnica in cartea mea „Karuna Ki Reiki – Vindecare si Evolutie Spirituala” , Ed. Lucman, 2010, si o prezint la toate cursurile Reiki pe care le predau, la gradul de Maestru, deci gradul la care se invata de catre viitorii Maestri tehnica de realizare a initierilor.
   Aceasta tehnica, dupa parerea mea, a fost introdusa de William Lee Rand in initierile facute in sistemele elaborate de Domnia sa: Karuna Reiki TM si Usui/Tibetan Reiki.
   Tehnica Respiratiei Violet utilizeaza cunostinte de medicina traditionala chineza(folosite de acupunctura si in taoism) in sensul utilizarii circuitelor energetice si punctelor energetice importante din medicina traditionala chineza.
   As dori sa fac cateva consideratii desprea canalele energetice pe care se bazeaza aceasta tehnica, pentru a putea trage concluzii cu privirea atingerea tuturor pasilor ritualului „Respiratia Violeta”.
     In figurile 1 si 2 sunt prezentate canalele energetice extraordinare din acupunctura, care sunt folosite in ritualul respiratiei violet – fig. 1 – iar in figura 2 este prezentat modul de realizare al respiratiei, care implica pentru Maestrul Instructor care face initierea, in afara de contarctarea punctului Hui Yin si plasarea limbii in spatele dintilor.

   Figurile 1 si 2 sunt preluate din cartea cartea lui Joel Vichery:  REIKI - Rituels et Symboles, Tous les Degrees, Technique d’Initiation du Reiki Tibetain,  Edition TrajectoirE, 2000.
   Cartea este tradusa si in Limba Romana, in anul 2012, la Editura Nicol-Bu8curesti, Romania, sub numele: Joel Vichery: REIKI – Ritualuri si Simboluri, Toate Gradele, Tehnici de Initiere in Reiki Tibetan.
   Fac clarificarea, pentru cei interesati, ca initierile sunt nu pentru Tibetan Reiki ci pentru Usui/Tibetan Reiki, sistem dezvoltat de William Lee Rand.
   Recomand, pentru cei care citesc acest articol, sa foloseasca, pentru urmarirea cat mai riguroasa a explicatiilor mele, sa urmareasca Manualul Reiki al lui Joel Vichery, fie el in Lb. Franceaza, sau in Lb Romana, pentru a avea , eventual imaginile prezentate in figuriel 1 si 2 mai clare. Desigur, va trebui sa localizati cele doua desene originale - in cartea in Lb Romana la pg. 161 & 160, iar in cartea in Lb franceza la pg. 191 & 190. Va rog sa faceti acest lucru pornind de la calitatea mai putin buna a celor doua figuri prezentate mai sus.
   Motivatia acestui mod de lucru, plecand de la cele prezentate de toti Maestrii Instructori Usui Reiki: Usui/Tibetan Reiki , Usui Shiki Ryoho Reiki , Karuna TM Reiki, Karuna Ki Reiki, spre exemplificare, este ca astfel se inchide circuitul energetic intre Vasul Governor si Vasul de conceptie – prin contractarea punctului Hui Yin, iar prin plasarea limbii in spatele dintilor si lipita de palatin se blocheaza revenirea in capul Maestrului Instructor a energiei universale/Reiki, cu care se sufla spre Student/Receptor(energie care a format un nor alb in capul instructorului si apoi prin trasarea simbolului Dai Ko Myo Tibetan(DKMT sau cum i se mai spune: Dumo) in centrul acestui nor alb si rotirea in sens orar, din spatele Student/Receptor se transforma prin intentia Instructorului in energie violeta.
   Analizand cateva manuale de Acupunctura, care sunt date la mini - bibliografie, am constatat cateva lucruri care m-au condus la a avea un punct diferit fata de Respiratia Violeta, asa cum v-a fost prezentata mai sus, si care in final m-au indrumat la a realiza un alt tip de Suflu de Initiere care se aplica pe chakra Coroanei studentului, diferit de Respiratia Violet.
   Tot ceea ce va prezint aici a fost aplicat de mine in initierile Usui Reiki pentru gradele 1,2,3 si 4, cu rezultate foarte bune, in sensul ca acei care au primit astfel initierile au prezentat parametri Reiki (a se vedea articolul meu de pe acest blog: Parametri radiestezici pentru gradele/nivelurile sistemelor Reiki) de valoare cel putin egala cu acei obtinuti prin folosirea Respiratiei Violet.
  
   Prima observatie pe care o am de facut se refera la obligativitatea de a tine punctul Hui Yin contractat – conf metodei Respiratiei Violet. Motivatia mentinerii in stare contractata, prezentata in manualele detaliate despre initierile Reiki, este ca in acest mod se uneste Vasul Governor cu Vasul de Conceptie, numai astfel putandu-se aduce energia care a fost transformata in culoare violeta si care este algoritmata cu simbolul Dumo(DKMT), lucru care nu este adevarat caci punctul Hui Yin care este punctul de acupunctura prim(cel mai in partea de jos) al Vasului de Conceptie – punctul REN-1 – este in permanenta legatura cu punctul prim(cel mai de jos) al Vasului Governor numi Chang Qiang – punctul DU-1. Am pastrat notatiile traditionale din Acupunctura; pe figurile 1 si 2, care sunt preluate din cartea lui Joel Vichery:  REIKI - Rituels et Symboles, Tous les Degrees, Technique d’Initiation du Reiki Tibetain,  Edition TrajectoirE, 2000, denumirile punctelor de acupunctura fiind in Limba Franceza, sunt prescurtate cu VC 1(Lb. franceza) in loc de REN-1(consacrata in manualele de acupunctura) si VG 1(Lb. franceza) in loc de DU-1(consacrata in manualele de acupunctura).
Ca urmare in realizarea aducerii energiei necesara a fi suflata in chakra coroanei Studentului pentru deschiderea canalului energetic Principal(care este identic cu vasul Governor) din capul Maestrului Instructor, nu este necesar ca punctul Hui Yin sa fie contractat, si de asemenea nu este necesar – in mod obligatoriu – ca energia din capul Instructorului, norul alb, sa fie transformata in energie Violeta.
Totusi, este recomandabil, dupa parerea mea, ca energia sa fie transformata – prin intentia Instructorului – in energie Violeta – pentru ca este mai potrivita pentru deschiderea canalului energetic Principal.
De asemenea ritualul suflului energetic – care l-am numit Respiratia(Suflul) Dumo – se face cu punctul Hui Yin necontractat.

   A doua observatie pe care am facut-o este ca pozitionarea limbii Instructorului in spatele dintilor(pe palatin) nu realizeaza o directionare a energiei violet prin suflul facut de Instructor pe chakra Coroanei Studentului, prin blocarea posibilitatii ca energia sa se intoarca in capul Maestrului Instructor; prin plasarea limbii in spatele dintilor, pe palatin, nu se face nici un blocaj, rostul acestie posturi este numai acela de a acelera curgerea energiei/Reiki.

   Ca urmare Respiratia(Suflul) Violet poate fi simplificata si de aceea se poate realiza mult mai usor, devenind un ajutor decisiv pentru persoane care au probleme cu muschii sfincterului anal, muschii vaginali etc, in acest mod, in cazul in care primesc initierea de gradul 4 - Maestru Instructor, pot sa faca initieri la randul lor, fara problemele ridicate de Respiratia Violeta.

   Astfel a rezultat un mod diferit de realizare a unei Respiratii in ritualul de initiere Usui Reiki, respiratie pe care am numit-o Respirati(Suflul) Dumo.

   In concluzie: In realizarea suflului numit de mine RESPIRATIA(SUFLUL) DUMO care este tot cu energie violeta, punctul Hui Yin este necontractat(situatie care aduce comoditate mai mare in executarea ritulului de initiere), si cu limba plasata in spatele dintilor, pe palatin pe toata durata initierii; nu este necesar sa mentineti limba in spatele dintilor decat pentru Respiratia Dumo decat conform celor prezentate mai jos:

„Tehnica Respiraţiei Dumo(Suflului Dumo)
   1. Pe inspiraţie, vă imaginaţi o lumină albă care pătrunde în voi, prin chakra coroanei concentrându-se în capul dvs.. Ţineţi-vă respiraţia şi realizaţi paşii următori.
   2. Plasati limba in spatele dintilor(pe palatin, lipita de acesta, in spatele dintilor)
   3. Vizualizaţi lumina albă, învârtindu-se în sensul acelor de ceasornic şi transformându-se, si devenind în final violetă.
   4. În lumina violetă, trasaţi simbolul Dumo(DKMT).
   5. Suflaţi uşor în coroana Studentului/Receptorului şi imaginaţi-vă simbolul Dumo (pentru care există şi denumirile Dumo sau Dai Ko Myo Tibetan), intrând prin suflul dvs. prin chakra coroanei studentului, în capul său şi plasându-se la baza creierului. Spuneţi numele de iniţiere al simbolului Dumo, de trei ori şi fixaţi-l la baza cefei studentului.
   6. Dupa ce ati terminat la un student Respiratia Duma puteti lua limba din spatele dintilor si sa o aduceti in modul normal de plasare.”
   Respiratia se realizeaza astfel pentru orice Student/Receptor pe parcursul initierii.
   Doresc sa subliniez faptul ca daca veti face initierile cu punctul Hui Yin necontractat, atunci dupa realizati trasarea si activarea simbolurilor in palmele Studentului/Rceptorului, Suflul Divin( suflu continuu inspre palme, plex solar, in cel de al treilea ochi, in coroana, in jos spre plexul solar, in plexul solar si in final in palme) se face cu plasarea limbii pe palatin, lipita de acesta, in spatele dintilor. Dupa ce ati terminat la un Student/Receptor Suflul Divin, puteti lua limba din spatele dintilor si sa o aduceti in modul normal de plasare.
   Cand veti utiliza acest nou suflu, daca pana in prezent ati facut multe initieri cu tehnica Respiratiei Violet, deoarece s-a realizat un automatism pentru aceasta tehnica, va va trebui o concentrare mai mare, la inceput, pentru a nu contracta punctul Hui Yin. Fiti linistiti caci va veti obisnui cu acest mod mai comod de a face initieri.
   De asemenea, chiar daca dupa acest nou tip de Respiratie, vi se va spune de catre alti Maestri Reiki: „ Nu este adevarat ca ai folosit Respiratia Dumo, caci chiar daca tu nu ai contractat punctul Hui Yin, Ghizii Spirituali te-au ajutat si Respiratia ai facut-o tot cu Hui Yin contractat!” Nu este adevarat, caci Ghizii vostri Spirituali care va indruma/ajuta/corecteaza in timpul unei initieri nu va incalca Liberul Vostru Arbitru; in consecinta daca ati hotarat ca nu tineti contractat punctul Hui Yin si veti face Respiratia Dumo, asa va fi cum ati hotarat voi!
   Va doresc din inima sa utilizati aceasta tehnica de initiere cu curaj si incredere si ea va va aduce rezultate foarte bune in Initiere si bucurii in transmiterea altor Studenti/Receptori a utilizarii Reiki.

   Precum bine stiti, initierile de Reiki, facute corect, aduc celui care a aprimit initierea, imediat dupa initiere, Reiki in palme. Veti concluziona singuri daca Respiratia Dumo functioneaza, caci initiatul atat la gradul 1 si 2 trebuie sa aiba imediat dupa initiere Reiki in palme, talpile picioarelor etc
    Va propun, ca pentru inceput, sa faceti initieri de gradul 1 si apoi 2, si sa simtiti voi insiva, rezultatele la noii practicanti Reiki care au primit aceste initieri.

MINI - BIBLIOGRAFIE
1. Peter Deadman, Mazin Al-Khafaji & Kevin Baker - A Manual of Acupuncture,  Copyright 2000 by Journal of Chinese Medicine Publications, UK
2. Atlas of Acupunctur Points, Point Locations - Published by http://www.acupunctureproducts.com/, Copyright 2007
3. Joel Vichery:  REIKI - Rituels et Symboles, Tous les Degrees, Technique d’Initiation du Reiki Tibetain,  Edition TrajectoirE, 2000


   Va doresc, tuturor, multa sanatate si numai bine.
                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu