joi, 29 septembrie 2011

DESPRE INITIERILE REIKI IN GRUP

Daca participati la un curs Reiki , la care grupul de participanti este mai mare de 30 de persoane, sa spunem spre exemplu: Usui Shiki Ryoho Reiki, etapa cea mai importanta a cursului este transmiterea de catre Maestrul Instructor, respectiv primirea de catre persoana receptoare, a initierii gradelor care se acord in cadrul cursului pentru acel sistem.

Adaug faptul, ca majoritatea Maestrilor Instructori, fac un curs pentru primele doua grade Usui Shiki Ryoho Reiki, respectiv pentru gradele 1 & 2, din cele patru grade, cum este practicat sistemul in Romania.

Din experienta pe care o am in domeniul initierilor, va asigur ca Receptorul poate suporta primele 2 grade predate impreuna, cu bune rezultate, si de ce nu, rezultate putin accelerate fata de spiritul japonez, care vede acet proces mult mai lent; consider ca odata cu trecerea noastra in era Varsatorului acest mod de lucru este puternic favorizat.

Tot ca premisa, ca sa nu complic mai mult prezentarea de fata, consideram ca Maestrul Instructor Usui Shiki Ryoho Reiki are toate calitatile si cunostimtele necesare pentru a realiza initeri cu reusita de 100%.

Cine este practicant al Radiesteziei, poate masura reusita unei sedinte de initieri Usui Shiki Ryoho Reiki; pentru a va fi mai usor va rog sa consultai pe blogul meu si articolul: “Cateva date radiestezice despre gradele/nivelurile sistemelor Reiki”, cu referire la cele doua sisteme Reiki de baza: Usui Shiki Ryoho Reiki si Gendai Ho Reiki.

Cand participa la curs, tot ca exemplificare, sa spunem 50 de persoane, Maestrul Instructor care face initierile, face ori initieri de grup, cu intregul grup de 50 de persoane o singura initiere, sau ii cheama separata pe cursanti si le face initieri individuale. Problema este ca la initieri individuale in grupuri mici, pentru gradele 1 & 2 Usui Shiki Ryoho Reiki, avand in vedere ca pentru fiecare grad din cele 2 de inceput, se fac 4 acordaje, din experienta pe care o am, pentru o initiere individuala dar la care participa 6 persoane dureaza cca 40 minute, pentru cele 2 grade; reusita pentru initerea individuala fata in fata Maestru Instructor – Receptor este de 100%. Ca urmare daca mai se mai fac initieri pentru celelalte 9 grupe de 5 persoane, durata totala numai pentru initieri, pentru cele 50 de persoane este 400 minute, la care se mai adauga inca 50 de minute pentru schimbarea grupelor de 5 persoane pentru initierea individuala; deci un total de 450 minute, adica 7 ore si jumatate!!!! Aceste initieri nu se pot realiza intr-o singura zi, atat din punct de vedere al programarii initierilor individuale, pe de o parte, dar si datorita faptului ca este foarte obositor pentru Maestrul Instructor.

Sunt unii Maestri Instructori Reiki, care pentru gradele 1 & 2 Usui Shiki Ryoho Reiki, fac o singura initiere pentru intregul grup de 50 de persoane, care dureaza aproximativ 15-25 minute. Ca urmare a initerii, Receptorii au senzatia ca au primit Reiki, foarte bine, si ca urmare sunt foarte multumiti.

Din pacate, nu este asa. Reusita initierii esete de cca 52-53% fata de initierile initierile individuale care sunt cu reusita de 100%. Ca urmare a acestei stari de fapt Maestrii Instructori Usui Shiki Ryoho Reiki care fac initieri in grupuri cu numar mare de persoane, nu dau Certificat de atestare a primirii tuturor cunostintelor de catre receptor( lucru care mi se pare corect, caci nu se doreste inselarea practicantului), pe de o parte, iar pe de alta parte nu ii dau fiecarui Receptor de la curs nici Manualul cursului care ar mai putea ajuta putin Receptorul.

Si sa vedeti ce mai intampla in continuare.

Persoane care au primit astfel de initieri doresc sa urmeze celelalte grade cu alt Maestru Instructor Usui Shiki Ryoho Reiki, si ca sa simplificam prezentarea, consideram ca eu sunt Maestrul caruia ii solicita acest lucru.

Ca o cutuma a continuarii initierilor pentru practicantii Usui Shiki Ryoho Reiki de grade 1 & 2, cand sunt solicitat pentru a preda gradul 3 – gradul de Pregatire Reiki Avansata, primele lucruri despre care il intreb pe doritor sunt:

- cu ce Maestru Instructor a facut cursul Usui Shiki Ryoho Reiki 1& 2

- daca are certificat primit care atesta absolvirea cursurilor

- cat timp a trecut de cand au facut cursul

- daca si-au facut autotratamentul

De multe ori, cand intuitia mi-o cere masor radiestezic parametrii Reiki ai persoanei care doreste sa facem impreuna cursul de gradul 3. Cand constat ca parametri sunt scazuti fata de cei prezentati in articolul meu: “Cateva date radiestezice despre gradele/nivelurile sistemelor Reiki”, il voi intreba pe doritor care a fost tipul de curs la care a participat, in ideea ca mai pot fi Maestri Instructori care fac initieri in grupuri mari si mai dau si Certificat de absolvire.

In cazul in care este un practicant Usui Shiki Ryoho Reiki de gradul 2, care a primit initierea in grup mare de persoane, in conditiile prezentate mai sus, singura mea propunre este de a relua initierile pentru gradele 1 si 2 Usui Shiki Ryoho Reiki, initiere fata in fata, cu mine, si apoi putem trece mai departe la gradul 3 s.a.m.d.

Ce te faci atunci cand vin practicanti de gradul 3 sau Maestri Instructori/adica gradul 4, care au primt initierile tot in grupuri mari, ne mai vorbind de faptul ca am intalnit practicanti care primisera direct initierea pentru gradul 3 sau chiar Maiestri Reiki/gradul 4! Va rog sa nu intrebati de parametrii Reiki acestor persoane! In plus, vor sa evolueze pe calea Reiki, dar totul trebuie luat corect de la inceput pentru a putea evolua. Deci nu se face un bine practicantului care i se fac astfel de initieri, din punct de vedere al evolutiei sale Reiki, si de ce nu, Spirituale.

PRACTICA REIKI NU ESTE O CURSA CONTRACRONOMETRU!

Punctul meu de vedere este ca: trebuie evitata aceasta cale a initierilor Reiki, dar fiecare din cei care isi hotarasc modul de incepere si evolutie Reiki, isi vor folosi LIBERUL ARBITRU, asa cum le dicteaza acesta.

Pentru initieri individuale, fata in fata, Maestru Instructor – Receptor, eu consider ca atat din punct de vedere al efortului maestrului Instructor cat si al Receptorului, pentru Usui Shiki Ryoho Reiki numarul maxim de persoane carora li se poate face o initiere este de 10-12 persoane, iar pentru Gendai Ho Reiki 5-6 persoane.

Imi pare rau, pentru ca, sunt relativ multi practicanti care doresc sa continue cu mine cursurile Reiki, dar inceputul este facut cu alt Maestru Instructor si este incorect, si in cazul in care nu accepta modul meu de lucru, trebuie sa le explic de ce nu ii pot instrui in continuare fara a reancepe cu gradul 1. In general, in marea majoritate practicantii Reiki, aflati in atare situatie, au inteles care este calea normala de lucru, si am putut contiua cursurile, impreuna.

Fiecare din Dvs., sunt convins, veti trage concluziile corecte din articolul meu, care va rog sa credeti ca este scris numai cu intentia ca practicantii Reiki sa urmeze calea corecta de instruire Reiki, care sa le aduca un Reiki curat si puternic in palme, din Zona Energiilor inalte, cum spune un alt Maestru Instructor, bun prieten cu mine.



Si, in final, dar nu in cele din urma ca importanta, pentru a va alege Maestrul Instructor si pentru a incepe bine drumul Dvs. pe Calea Reiki, sfaturile mele sunt:

- Verificati linia de initere a Maestrului Instructor pe care sa il alegeti ca sa urmati cursul Reiki

- solicitati Instructorului Manualul scris al cursului

- solicitati Instructorului Certificatul care atesta absolvirea cursului Reiki, de catre Dvs.




As dori sa aduc o completare, care este absolut obligatorie, la acest articol.

Sunt sisteme Reiki, care nu contin simboluri, spre exemplu sistemul Kundalini Reiki, al carui fondator este Maestrul Reiki Ole Gabrielsen din Danemarca; aceste sisteme au gandite initierile, pentru fiecare nivel, ca o initiere de grup, realizata de Maestrul Instructor.

Parerea mea este ca asa fiind gandite de catre fondatorii lor, initierile au reusita de 100% cand sunt facute in grup, initieri cu rezultate identice cu cele facute de la bun inceput de fondatori. Daca veti masura radiestezic veti constata ca se verifica afirmatiile mele.

Inca un argument, pentru sustinerea tezei mele, este generat de faptul ca aceste sisteme neavand simboluri, nu necesita introducerea simbolurilor catre Receptor.

Va doresc, tuturor, multa sanatate si numai bine.

2 comentarii:

  1. Pentru incepatori se poate preda gradul 1 si 2 in aceeasi zi, Gendai Reiki pentru 12 persoane? conform http://www.reiki.ro/new/wordpress/cursuri/ ?
    Care este parerea dumneavoastra in aceasta privinta (linia maestrului nu o cunosc!)?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua.
    Consider ca nu este posibil sa se faca initiere in grup pentru orice grad Gendai Reiki Ho.
    Cred ceea ce spun mai sus, caci initierea se face prin Reiju, iar Reiju este un act de initiere care se peterece exclusiv intre Maestrul Instructor si Studentul care primeste initerea. Orice alt mod de initiere pcare este considerat de cineva potrivit pantru Gendai Reiki, este orice altceva dar nu mai este Gendai Reiki, si ca sa imi cunoasteti si punctul de vedere complet, cred ca nu este nici initere in Reiki.
    Chiar daca s-ar face initieri individuale, avand in vedere ca pentru un Student durata initierii este pentru nivelul I cca 15 min iar pentru nivelul II cca 20 min, faceti socoteala ca numai initierea pentru 12 persoanele la niv I ar dura 150 min(1ora si jumatate) iar pentru nivelul II 240 min(deci 2 ore), asta in ideea ca initierile se fac fara nici un fel de pauze,
    Cursul de nivel I, dar si cel de nivel II contin si alte elemente de cur, care fiecare mai cere cate un timp mediu de 2-3 ore pentru fiecare nivel, desigur fara nici un fele de pauze.
    Deci pentru niv I si niv II, in ideea ca vi s-au facut initieri individuale fiecaruia din cei 12 studenti, ar rezulta ca un curs pentru niv I si niv II, fara pauze, ar dura minim 8-9 ore.
    Acest lucru este imposibil, avand in vedere ca asupra studentilor de lucreaza energetic.
    Deci in final, repet raspunsul pe care vi l-am argumentat mai inainte, nu se poate!
    In plus, ca un sprijin la ceea ce am spu mai inainte, ca ati primi orice numai Reiki nu, este si faptul ca nu vi s-a prezentat, desigur daca ati intrebat, linia de initiere pe sistemul Gendai Reiki Ho a Maestrului care v-a facut asa numita initiere.
    Va doresc toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere