joi, 2 decembrie 2010

Despre simbolurile sistemelor TERA MAI REIKI si TERA MAI SEICHEM dezvoltate de Kathleen Ann Milner (1)

            Va voi prezenta toate simbolurile sistemelor TERA MAI REIKI si TERA MAI SEICHEM dezvoltate de Maestra Reiki Kathleen Ann Milner.
            Sunt convins ca va este cunoscut faptul ca unele din simbolurile acestor sisteme sunt utilizate si in sistemele KARUNA REIKI (TM) cat si KARUNA KI REIKI.
            Dupa cum am spus si in cartea mea Karuna Ki Reiki – Vindecare si Evolutie spirituala, referitor la simbolurile tuturor sistemelor energetice, pentru a fi utilizate, este necesar ca acela care doreste sa utilizeze aceste simboluri sa aiba initierile sistemului respectiv, initieri primite de la un Maestru Instructor care le poate transmite.
            Aceasta sistuatie este aplicabila tuturor practicantilor de sisteme energetice, cu exceptia celor care au gradele de Maestru Instructor in Usui Reiki, Gendai Ho Reiki sau Seichem in 7 nivele. Aceasta inseamna ca o persoana, care este Maestru Instructor in cel putin unul din sistemele energetice mentionate mai sus, poate utiliza toate simbolurile pe care le gaseste in alte sisteme, fara a mai fi necesara o initiere speciala in acest sens.
            Ce rezulta de aici?
Rezulta doua directii care pot fi urmate de oricine doreste utilizarea simbolurilor sistemelor energetice, si cu aplicatie concreta, pentru cele doua sisteme TERA MAI: REIKI si SEICHEM:
1.                          In cazul in care persoana doreste utilizarea simbolurilor respectivului sistem, persoana trebuie sa isi gaseasca un Maestru Instructor care sa ii faca toate initierile necesare, pentru a putea utiliza aceste simboluri;
2.                          In cazul in care cel in cauza este Maestru Instructor in Usui Reiki, Gendai Ho Reiki sau Seichem in 7 nivele (in cel putin in unul din aceste sisteme), le poate utiliza fara nici un fel de limitare sau restrictie, in tratamente, functie de datele specifice pentru fiecare simbol. Un Maestru Instructor poate transmite prin initierile pe care le face aceste simboluri, cu observatia ca acesta nu preda sistemele TERA MAI asa cum sunt gandite de Kathleen Ann Milner.
Plecand de la aceste premize, consider ca este foarte util sa prezint celor interesati, toate simbolrile celor doua sisteme energetice in discutie, cu detalierea modurilor de trasare si a efectelor pe care le are fiecare simbol.
Voi relua, cu riscul de a va incarca cu date deja cunoscute, detalierea si a simbolurilor sistemelor TERA MAI REIKI si TERA MAI SEICHEM care sunt cuprinse in sistemele de Karuna Reiki (TM) si Karuna Ki Reiki, pentru a avea panoplia completa a simbolurilor a sistemelor TERA MAI.
Deoarece nu am primit initieri specifice pe sistemele TERA MAI, va voi prezenta toate simbolurile, la rand, urmand ca Dvs. sa hotarati care vi se potrivesc cel mai bine functie de felul vostru propriu de a fi si functie de terapia pe care o faceti, sau daca din aceste simboluri veti hotara sa le transmiteti studentilor Dvs. (numai in cazul in care sunteti Maestru instructor Usui Reiki sau celelelate doua sisteme metionate)..
Va prezint chiar desenele originale, asa cun sunt ele facute si prezentate de Kathleen Ann Milner, pentru a pastra cat mai bine din amprenta lui Kathleen Ann Milner.
Sunt sigur, ca cei care utilizeaza si in prezent unele simboluri Karuna sau Karuna Ki vor gasi aici si utilizari noi.
Voi trece la prezetarea acestor simboluri, cu mentiunea ca numarul lor fiind foarte mare (33 simboluri), ele vor fi prezentate in mai multe articole.
           

1.SIMBOLUL YOD
Acest simbol este litera YOD a alfabetului ebraic, insemna Dumnezeu si permite conectarea cu Divinitatea.
Acest simbol nu este un simbol de initiere, dar daca exista cineva care a primit prin alta initiere (pe alt sistem poate) acest simbol, acesta va avea capacitatea, in mod particular, sa se conecteze la acest simbol pe o cale extrem de plina de semnificatii.


Prin conectarea cu acest simbol, culorile care va vor apare, mental, sunt argintiu si purpuriu.

2.SIMBOLUL ZONAR
Acest simbol lucreaza  bine cu vietile trecute si problemele karmice.
Kathleen Ann Milner (KAM) sugereaza studentilor sai, ca dupa trasarea simbolului  si vocalizarea sa, sa se inchida ochii si sa se urmareasca simbolul pentru a vedea ce se intampla. KAM recomanda acest mod de lucru cu toate simbolurile sitemelor sale.
Alta posibilitate este sa dati simbolul Ingerilor Ceresti dupa trasare, si apoi cereti-le sa ia Ei ceea ce este necesar pentru o situatie sau scop individual, particular. Apoi, asteptati (desigur cu ochii inchisi)  sa vedeti ce vi se reveleaza.


3.SIMBOLUL HARTH
Acest simbol ajuta, prin utilizarea sa, la tratarea problemelor inimii si a problemelor emotionale.
Harth, ajuta deasemenea, la rezolvarea problemelor fizice in care unele negativitati emotionale sunt eliberate, cu efecte pozitive asupra corpului fizic.
Harth reprezinta Iubirea, Frumusetea, Armonia si Echilibrul.
Desenati acest simbol, inchideti ochii, si puteti vedea simbolul ca o piramida tridimesionala. Puteti, de asemenea, sa va vizualizati in piramida. Experimentati aceasta stare.



4.SIMBOLUL HALU
Simbolul Halu este provenit din Zonar, si este amplificat in putere prin inchiderea “Z” din Zonar si prin adaugarea piramidei inalte deasupra “Z”, ceea ce simbolizeaza Energia Mentala Inalta.




5.SIMBOLUL MARA
Simbolul Mara i-a fost dat lui KAM sub denumirea de RAMA de o fosta studenta de a sa, Kellie Ray Marine, in perioada cand ea urma clasa de Maiestrie Usui Reiki cu KAM.
Buddha a schimbat numele in Mara, deoarece, spune El, Mara conecteaza mult mai puternic la energia Pamantului, si Mara ar putea fi utilizata in initiere la talpile picioarelor, la initierea Usui Reiki de gradul 2.
Nota mea: Cred ca acest simbol poate fi foarte fi utilizat in initierea suplimentara  de gradul 2 , la inima si la picioare, in cadrul sistemului Usui Reiki


           
            6.SIMBOLUL HOSANNA
In simbolul Hosanna, sunt de fapt doua simboluri Hossanna, iar primul symbol se traseaza cel din stanga.
Acest simbol i-a fost dat lui KAM de catre Eileen Gurhy in 1992, in New York.
Hosanna insemna “ Ajuta Doamne Dumnezeule”.
Este folosit pentru curatari de orice natura si pentru orice aplicatie.
Dupa ce desenati simbolul si inchideti ochii, puteti cere Ingerilor sa umple simbolul cu Flacara Violeta a Transformarii.
Chemati-l pe Arhanghelul Mihail si Ingerii Focului Violet sa certifice ca s-a atins energie suficienta cand lucrati cu simbolul Hosanna.


Al doilea simbol Hosanna i-a fost dat lui KAM de Sean Grealey.
Simbolul Hosanna (de fapt cele doua Hosanna) poate fi desenat de orice parte a simbolului Cho Ku Rei.

Va doresc, tuturor, multa sanatate si numai bine.

Va urma.

4 comentarii:

  1. Teoretic vorbind, cineva iniţiat în sistemul Shamballa Multidimensional Healing, are acces direct la energiile deschise de simbolurile din alte sisteme Reiki la care n-a beneficiat direct, de iniţiere?
    Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Puteti folosi aceste simboluri TERA MAI, fara initiere in aceste sisteme, NUMAI DACA SUNTETI MAESTRU INSTRUCTOR USUI REIKI SAU GENDAI HO REIKI. Daca sunteti practicant Shamballa MDH ( chiar Maestru/grd 4 ) nu veti putea folosi aceste simboluri.
    Asta este!

    Va doresc tuturor Multa sanatate si noroc pentru anul 2010!
    La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru urare. Multa sanatate si frumoase impliniri si dv.
    Va mai sacai cu o singura intrebare:
    In acceptiunea dv. este vreo diferenta intre maestru instructor Usui Reiki si maestru Usui Shiki Ryoho Reiki?

    Namaste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa parerea mea nu.
    Dar, stiu eu ce va raspunde un alt maestru, mai "pricinos", care se leaga de cat de complete sunt denumirile?
    Oricum, repet, dupa parerea mea nu este nici o diferenta; caci asa cum preda Usui Reiki - H. Takata - erau numai 3 grade, iar gradul 3 era gradul de Maestru - adica Maestru Instructor -, iar asa cum se preda acum Usui Shiki Ryoho Reiki, in 4 grade, gradul 4 este de Maestru Instructor, iar gradul 3 de Pregatire Reiki Avansata ( ART - Advanced Reiki Training ).

    Va doresc tuturor numai Bine.

    RăspundețiȘtergere