miercuri, 27 iulie 2011

TAIEREA STRINGURILOR

In procesul nostru de evolutie, din prezenta noastra reincarnare, pe parcursul sau,  incepand cu nasterea pana la deces, este util daca nu chiar necesar, sa ne eliberam de tot ceea ce nu ne mai este folositor, sau, altfel spus, care ne  incurca in procesul nostru evolutiv.
Aici, sunt incluse toate relatiile in care am fost si inca suntem implicati, relatii cu alte persoane,  in cadrul carora interactionam energetic, prin stringuri energetice. Stringul energetic este o legaura energetica intre doua persoane, asa cum este binecunoscut practicantilor care lucreaza cuenergiile diferitor sisteme energetice.
Relatia continuand, practic stringul energetic dintre cele doua persoane devine din ce in ce mai puternic, iar in cazul in care aceste relatii, din varii motive, sunt intrerupte si incheiate, stringurile energetice raman, avand efecte asemanatoare sau diferite la cele doua persoane implicate, in principiu efecte negative asupra ambelor persoane, chiar daca una din persoane nu le simte negativitatea pregnant, sau cel putin asa percepe aceasta stare de fapt. Din pacate, daca aceste stringuri nu sunt eliminate, ele ne vor afecta, cel putin, in toate relatiile noastre viitoare de acelasi tip.

In fostele noastre relatii, cele trecute, dar si prezente,  - foste amicitii, relatii de casatorie/divort, relatii sexuale foste sau actuale, relatii parinte – fiu/fiica, asociei cu parteneri in firme fosti sau actuali, relatii contactuale de munca foste sau actuale, si multe altele pe care va las sa le descoperiti singuri - dat fiind ca toate aceste procese sunt procese energetice, in care interactionam, este recomandabil si util sa taiem legaturile energetice care se formeaza cu partenerii, realizand un proces de TAIERE A STRINGURILOR  formate, pentru fiecare situatie.

Cum ne afecteaza stringurile?

Spre exemplu, in cazul a doua persoane divortate, sau despartite, stringul ramas va afecta ambele persoane, in sensul in care spre exemplu fosta sotie are o noua relatie, stringul ramas cu fostul sot se va interpune in permanenta in relatia cu noul partener, generand, in cel mai simplu caz, intrebari, indoieli, si crescendo nempliniri ale ambilor parteneri, de aici nemultumiri, s.a. Mai mult, daca din fosta casatorie au ramas copii, si acestia vor fi afectati de existenta acestui string neinlaturat (sau a mai multor stringuri care pot apare).

De asemenea, pe masura ce copii nostri se maturizeaza, pentru eliberarea lor energetica, dar si a noastra, trebuie sa taiem stringurile pe care le-am dezvoltat incepand cu nasterea lor.
Astfel, ii „eliberam” pentru a se dezvolta energetic fara nici un fel de conditionari negative, dar si reversul medaliei este adevarat, ca noua, ca parinti ne dispar „greutati” care nu mai sunt necesare a fi purtate de catre noi.
Astfel de taieri de stringuri, este foarte util afi rpetate periodic, pe parcursul vieitii copilului, ajutand la evolutia sa energetica neconditionata de stringurile cu parintii.
De ce asta? Pentru ca ei, copii nostri s-au maturizat, au devenit independenti si siguri pe picioarele lor, isi pot rezolva problemele singuri, iar stringul existent intre ei si noi, ii deranjeaza; trebuie taiat.

Parteneriatelor de afaceri, care au fost desfintate, le corespund aceste fluxuri energetice intre fostii asociati, adica stringuri de energie. De asemenea, aceste stringuri trebuie inlaturate.

Tot ce am prezentat, mai sus, este valabil, insa si pentru relatii care inca sunt in functiune, in care partenerii sunt multumiti, fericiti, fie ca sunt casatorii sau cu relatii neoficializate, parteneriate in firme, prietenii, s.a., in sensul ca stringurile aparute chiar in cadrul unor relatii bune sau foarte bune, limiteaza dezvoltarea fiecarui partener, aducand o stagnare a evolutiei fiecaruia, si de ce nu a cuplului.
Ca urmare, chiar si in aceste cazuri, periodic, trebuie taiate stringurile, pentrua aduce un suflu nou relatiei, care va permite cresterea, stabilizarea si maturizarea acesteia.

Chiar daca ati pierdut pe cineva drag, prin decesul acestuai/acesteia, pentru a avea sansele unui nou inceput, si in general pentru a va elibera de suferinta, taiati strigul cu persoana decedata.
De ce?
Deoarece toate relatiile, prin stringul pe care il realizeaza, aduc un atasament, si asa cum stiu toti practicantii Reiki, trebuie sa ne eliberam de orice fel de atasamente.

Un alt exemplu, este acela in care va aflati in dezacord cu o alta persoana; este necesar sa inlaturati stringul dintr voi, pentru a permite aparitia acordului, consensului.
Nu va puneti problema Liberului Arbitru, in realizarea acestui act, pentru ca in primul rand sunteti parte, iar in al doilea rand, faceti taierea stringului fiindca doriti aparitia unui string nou, pozitiv.
Acest lucru se aplica tuturor situatiilor prezentate pana acum.

La fel puteti face tairea stringurilor, in cazul care aveti vise despre cineva, vise care nu duc la nimic bun, ba dimpotriva va pot face rau. Taiati stringul.
Daca, visati situatii din trecut, in care sunteti implicati, taiti corzile, caci mentinerea stringurilor nu are nimic bun pentru Dvs.

In aceste moduri, puteti opri si negativitatile psihice care pot veni catre voi din aceste toate aceste tipuri de relatii.

Cu privire la relatiile care sunt in curs de desfasurare: cu copii, intre soti, cu parintii, cu asociatii, cu sefii, cu subordonatii, puteti sa faceti operatia de TAIERE A STRINGURILOR  de cateva ori pe an.

NU RECOMAND ca taierea stringurilor sa se faca la un interval mai mic de o luna de zile, caci trebuie permisa asimilarea a ceea ce s-a acumulat pana la taierea unui string.

Deci TAIEREA STRINGURILOR este o operatiune de curatare energetica care permite un nou inceput in evolutia fiecaruia care face aceasta operatiune, care ne aduce noi perspective in propria evolutie energetica si spirituala.

Cum se face TAIREA STRINGURILOR?

In primul rand trebuie identificate stringurile dintre persoane, acest lucru se masoara radiestezic, pe ce chakre sunt legate stringurile pentru cele doua persoane, si se stabileste daca stringurile sunt karmice sau nu.
Daca legaturile sunt karmice, modul de taiere a stringurilor depaseste cadrul prezentului articol. Daca nu sunt legaturi karmice se trece la taierea stringurilor.
Taierea stringurilor se face prin utilizarea tehnicilor si simbolurilor din Info Reiki.
Dupa taierea stringurilor, va refaceti campurile, cu ajutorul Reiki si a Karuna Ki Reiki.
Aveti aici, toate date necesare pentru a analiza stringurile  pe care le-ati dezvoltat cu alte eprsoane, si modalitatea cum sa realizati taierea stringurilor.

Aceeasi operatiune o puteti face, daca sunteti practicant de grad ridicat, a sistemelor: Reiki, Info Reiki, Karuna Ki si eventual Shamballa MDH Reiki, pentru alte persoane. Este la fel de util de a ajuta alte persoane sa se elibereze de astfel de stringuri, si pentru Dvs, ca practicanti Reiki, este o fapta spirituala deosebita!

Va urez mult succes in TAIEREA STRINGURILOR!
Nu uitati: este o actiune foarte utila!

Va doresc, tuturor, multa sanatate si numai bine.

13 comentarii:

  1. daca nu sunt initiat in reiki,inteleg ca nu pot taia stringurile?ce pot face ,atunci?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu puteti.
    Daca sunteti interesat, ma puteti suna la telefon.

    Numai bine,
    Eugen Viorel Cretu

    WEB: www.reiki-centrulbucuresti.ro
    Blog: http://cev-reikiradiestezie.blogspot.com/
    E-mail: eugenviorelcretu@gmail.com
    Tel: 0721 320 507

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine zice ca trebuie sa fi initiat in reiki sa poti taie stringurile? nu-i adevarat. anonim cauta pe internet despre taierea stringurilor cu ajutorul arhanghelului Mihail si ai sa reusesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa raspund in aceeasi nota: nu este adevarat ca se pot taia, afland de pe INTERNET,cum se taia stringurile cu ajutorul Arhanghelului Mihail.
    Ai taiat in acest mod, un string, o coarda malefica?
    Eu sunt sigur ca nu. Tot ceea ce spui arata ca nu cunosti subiectul, dar ti se pare ca il cunosti foarte bine. Desigur ai invatat cum se face de pe Internet. Ar fi fost util sa citesti si articolul (1), poate ca ai fi fost mai edificat asupra problemei.
    Am hotarat sa raspund la acest punct de vedere, nu anonimului caci nu-mi plac anonimii, ci pentru ca toti acei care citesc articolul sa nu fie indusi in eroare de acest mod de abordare.
    In Shamballa MDH Reiki este data o metoda de taiere a stringurilor cu ajutorul Arhanghelului Mihail, dar nu functioneaza bine.
    Mai exista metode de meditatie pentru intrarea in legatura cu Arhanghelul Mihail (a se vedea i8n acest sens si cartea mea: Karuna Ki Reiki - Vindecare si evolutie spirituala) dar acest mod de lucru cere practicantului sa aiba expertiza in realizarea meditatiilor, pe de o parte, iar pe de alta parte prin meditatie se rezolva numai problemele practicantului meditatiei.
    Eu am prezentat o metoda,practica si rapida de rezolvare a problemei, cu ajutorul Info Reiki, Usui Reiki si Karuna Ki Reiki.

    Numai bine tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pot taia si fara Reiki, sunt tehnici diferite doar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu la ce va referiti, dar cred ca exista si alte posibilitati de taiere a stringurilor.
      Ceea ce conteaza este rezultatul. Desigur, aceasta insemnand ca stringurile au fost taiate.
      Sunt curios la ceea ce te referi. daca nu te deranjeaza, imi poti trimite ceva date suplimentare pe adresa de mail: eugenviorelcretu@gmail.com. Multumesc.

      Numai bine tuturor.

      Ștergere
  6. Cu tot respectul ,eu am reusit sa tai stringurile de fiecare data cu succes,cu ajutorul Arhanghelului Mihail.Pace,Iubire si Lumina tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pun la indiolala cele spuse de tine, sunt numai curios cum ai facut taierile.De asemenea as dori sa te intreb daca ai verificat acest lucru.
    Daca esti amabila imi poti raspunde direct la adresa de emal: eugenviorelcretu@gmail.com
    Multumesc.

    Numai bine va doresc tuturor
    EV Cretu

    RăspundețiȘtergere
  8. Stringurile se "taie" de la sine, chiar fara sa stim de existenta acestor chestiuni, prin procesul de iertare, asumare completa a greselilor (cainta), iubire neconditionata, incredintare in voia Divinitatii (si deci, progresiv, dizolvarea ego-ului in Dumnezeu).
    Practica spirituala crestina este, si in acest caz, perfecta.

    Recunoastem, constientizam, renuntam la ura, la invinovatirea altora, decidem ca putem iubi neconditionat si nu egotic, intelegem ca frica este de fapt senzatia neplacuta data de o fateta a ego-ului care nu doreste sa dispara si sa lase loc lui Dumnezeu si tu esti eronat identificat cu ea si nu cu Sinele tau divin (chipul iconic, Hrist din inima omului) si stringurile se "taie", de fapt energia se transmuta :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ar fi foarte bine si foarte simplu daca ar fi cum spui si crezi tu.
    Tot ceea ce scrii si sustii in comentariul tau ignora faptul ca Dumnezeu in bunatatea Sa nemarginta ne permite sa avem si sa ne manifestam liberal nostrum arbitru, inclusiv ego-ul, care nici eu nu sustin ca este un lucru bun pentru un om, dar nu uita ca ego-ul tot Dumnezeu ni L-a dat.
    In plus, chiar pot fi de accord cu cele spuse de tine, dar totul este aplicabil cu referire la ceea ce sustii tu, nu la msrea masa a oamenilor, ci numai la cei cu nivel spiritual crestin foarte ridicat, dupa parerea mea.
    Cu ceilalti ce facem? Nu-I ajutam, chiar daca Dumnezeu permite de plano, datorita Iubirii Sale nemarginite pentru toti Copii Sai sa ajutam Oamenii?
    Caci daca nu ar fi permis de Dumnezeu nici un string nu ar putea fi taiat.
    Eu cred, ca tu prezinti o alta cale de rezolvare, dar pentru un numar ff restrains de oameni.
    In final, dar nu in cele din urma, daca esti asa cum ne prezinti tu ca trebuie sa fie oamenii, cred ca o dovada al acestui mod de a fi, ar fi fost, ca un aspect minor dar totusi important, curajul de a te semna, caci Dumnezeu nu ne considera "anonim" pe nici unul dintre noi.
    Iti doresc numai bine.
    EV Cretu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ego-ul este un lucru minunat pentru ca el este singura manifestare clara care iti indica ce anume trebuie sa corectezi, sa vindeci in tine pentru a fi in echilibru si a evolua.
      Nu puteti admite ca NU e un lucru bun, atat timp cat admiteti ca l-a creat Dumnezeu, nu credeti?
      Asta e o judecata de valoare ca si cea legata de alti oameni neinitiati ca Dvs. ce chipurile nu pot face ceea ce faceti Dvs. Va reamintesc ca nu Dvs. faceti vindecari analizand cu Mintea toate procedurile sau tehnicile ce le stapaniti, ci invocati energia de vindecare a Divinitatii si o lasati sa treaca prin Dvs., prin propria conectare. Tehnicile respective va sunt necesare Mintii pentru a permite adevarata conectare. Este nevoia de control a Ego-ului ce stapaneste cat mai multe detalii pentru a-si aroga cat mai bine rezultatul. Altfel nu il acceptati.
      Cu siguanta, cu cateva zeci de vieti in urma, v-ati taiat stringurile fara sa stiti atatea tehnici, doar pentru ca ati iubit total si neconditionat, ori v-ati iertat dusmanii.
      Daca aveti pretentia ca dati ceva de la Dvs. in vindecarea celorlalti, inseamna ca Ego-ul tocmai va spune ce Dumnezeu minunat sunteti printre pamanteni.
      Aveti ceva autovindecari de facut.
      Mi-am luat si stringul, stati linistit.

      Ștergere
    2. Doamna Ana, cam idealista, totusi..

      Ștergere
  10. Buna dimineata Ana.
    M-am hotarat ca sa iti raspund totusi.
    In primul rand constat ca nu ai nici un fel de indoiala - cat de mica - in ceea ce afirmi ca sustii. Asta face parte tot din egoul tau extrem de puternic care te conduce si dirijeaza, chiar daca printre cele scrise de tine faci referire la iubirea totala si neconditionata si altele.
    Ego-ul poate fi si stimulator pt a obtine ceva ce iti doresti(actiune, rezultat material etc) dar numai atat; ai uitat probabil ca ego-ul este generatorulEGOISMULUI(si nu numai ca etimologie) despre care cred ca nu este cazul sa mai vorbesc.
    Un ego puternic, as putea spune nestapanit, asa cum il ai tu, aduce o efervescenta functionala a emisferei cerebrale stangi - a rationalui a mintii in general - care limiteaza manifestarile emisferei cerebrale drepte care este responsabila cu calitatile paranormale ale omului(intuitie, telepatie, telekinezie sa).
    Toate celelalte teorii amestecate pe care mi le expui: despre vindecare, autovindecare, taierea stringurilor fara a sti nimic ci numai datorita iubirii totale si neconditionate, sunt numai vorbe generate de egoul tau dominant.
    Eu fac tratamente de vindecare, nu pentru ca sunt initiat ci pentru ca Dumnezeu imi permite acest lucru: sa imi ajut oamenii in suferinta.
    Daca m-ai cunoaste cat de cat, ceea ce nu este cazul, ai fi constatat ca ma consider un slujitor universal in slujba umanitatii, ca seviciile vindecare le fac asa cum este normal sa le faca orice are acest dar primit, adica fara nici o plata, plata in acest caz fiind un pacat major pt terapeut.
    Ca urmar cred ca siu bine ce am de facut in acesta viata pe Pamant.
    In final, as dori sa iti spun, ca ar fi foarte bine daca ti-ai mai domoli ego-ul, caci acest lucru ti-ar permite intrarea pe calea evolutiei tale spirituale adevarate.
    Desigur, tu impreuna cu liberul tau arbitru - pe care tot Dumnezeu ni l-a permis - vei decide cum este mai bine si potrivit pt tine, daca iti vei mentine stringurile sau nu in continuare, vei hotara ceea ce iti doresti.
    Iti doresc, desigur cu toata linistea pe care mi-o recomanzi, multa sanatate si numai bine.

    RăspundețiȘtergere