luni, 31 decembrie 2012


DESPRE SENZITIVITATEA PRACTICIENILOR SI PACIENTILOR/CLIENTILOR DE A SIMTI SI/SAU RECEPTIONA REIKI.

 

            M-am hotarat sa scriu acest articol pentru a fi util tuturor practicantilor Reiki, cu deosebire celor care fac tratamente.

            Am plecat de la faptul ca atat Reiki cat si Qigong utilizeaza aceasi energie “ki” din Reiki sau “qi” din Qigong, cu diferenta ca practicantii de Reiki, dupa primirea initierii, devin un “releu” prin care energia universala, “ki” trece in permanenta, iar pentru practicantii Qigong energia “qi” trebuie acumulata in Dantienul inferior.

            Nu sunt un practicant “atestat”, adica fara a face cursuri cu un Maestru Qigong(de altfel nici nu simt ca necesar de a face un astfel de curs) dar punctul meu de vedere este ca Reiki si Qigong sunt doua arte energetice de videcare si evolutie spirituala, care, ca sa folosesc o exprimare usor umorisitca, daca nu sunt “surori” atunci sunt cel putin “verisoare primare”. De asemenea cred, ca la gradul de Maestru Qigong parametrii de lucru ai Maestrului sunt foarte apropiati ca valori de parametrii unui Maestru Reiki de aceeasi vechime, in domeniu, desigur care lucreaza cu energia qi respectiv ki.

            Acest articol mi-a fost inspirat de datele prezentate de Maestrul Qigong – Cezar Culda in cartea sa: LUMEA MINUNATA A QIGONG-ULUI/Cheia reusitei in practicile chinezesti, Ed. Licorna, Bucuresti, 2012, pag. 200 - 208, cu referire la teoria din Qigong de impartire a practicantilor Qigong-ului functie de senzitiviatatea de a simti “qi”. Majoritatea datelor prezentate in acest articol sunt preluate din cartea Maestrului Cezar Culda si adaptate pentru Reiki.

            De ce? Pentru ca, in general, in lucrarile referitoare la Reiki, nu sunt prezentate date concrete asupra acestui subiect. In general, atunci cand unui student i se prezinta, in Reiki, date despre Biosen si Hibiki, problema este atinsa, dar numai sub forma informatiilor generale.

            Voi extinde aceasta abordare pentru practicantii Reiki, in plus, cu amendamentul ca va voi prezenta, in special, modalitati de testare a clientilor/pacientilor care vin la terapeutii Reiki pentru a primi tratamente de vindecare cu Reiki, iar in continuare, pornind de la cele prezentate in cartea Maestruluiu Cezar Culda, pe care o puteti conspecta personal, ma voi referi numai extensia facuta pentru Reiki.

            Cu privire la modul in care oamenii receptioneaza/simt energia universala, Reiki, ei se impart in 4 categorii distinncte:

                        -1. persoane extrem de senzitive

                        -2. persoane senzitive

                        -3. persoane mai putin senzitive

                        -4. persoane nesenzitive

            Procentul persoanelor din fiecare categorie prezentata mai sus, la care subscriu, este:

                        -1. persoane extrem de senzitive: 10%

                        -2. persoane senzitive: 40%

                        -3. persoane mai putin senzitive: 40%

                        -4. persoane nesenzitive: 10%

            Pornind de la aceste date, atat Maestrilor Reiki care fac initeri altor elevi/studenti, sau practicienilor Reiki care fac tratamente altor persoane, le-ar fi utila o metoda de diagnosticare, de incadrare prealabila a persoanei respective, intr-una din cele 4 categorii de senzitivitate/sensibiltate. Desigur, acest lucru se foloseste, numai daca Maestrul Reiki nu are calitatea deosebita de a simti senzitivitatea un ei persoane, prin apropierea palmei de persoana in discutie.

            Modul de apreciere/incadrare este diferit pentru cele doua sexe, cu referire la persoana care face testarea senzitivitatii.

            Pentru persoanele de sex masculin, degetele mainii drepte se tin care in imaginea de mai jos, la o distanta cuprinsa intre 5-30 centimetri de centrul palmei persoanei testate:

 


           

            Cu varfurile degetelor intinse indreptate spre mijlocul palmei persoanei testate(PT) incepeti sa va deplasati orizontal si vertical din mijlocul palmei PT, apoi faceti miscari circulare incepand din mijlocul palmei PT; daca persoana este din categoria 1, va simti imediat in palme o senzatie de: caldura, furnicaturi, rece, o apasare sau orice alta varianta senzitiva distincta. In cazul in care PT apartine categoriei a 2 a, aceasta va simti  in palme senzatii similare primei categorii, cu o anumita intarziere de ordinul secundelor sau zeci de secunde. In cazul unei unei PT din categoria a 3 a aceasta va avea senzatii, dupa un timp de orinul zecilor de secunde pana la 1 minut, dar cu senzatii ceva mai estompate in palma. In cazul unei PT din categoria  a 4 a, acesta nu va simti nimic in palma, nici daca acest exercitiu de testare dureaza mai multe minute’

           Pentru persoanele de sex feminin, degetele mainii drepte se tin care in imaginea de mai jos, la o distanta cuprinsa intre 5-30 centimetri de centrul palmei persoanei testate:

 



           

            Modul de apreciere al PT este similar cu cele prezentate pentru testatorul pertoana masculina.

             Acest mod de tinere a degetelor palmei de test se numeste “ palma degetelor sabie”.

             Aceasta metoda de testare pleaca de la premiza ca la practicienii Reiki care transmit Reiki prin: palme, talpile picioarelor, ochi(prin privire) si respiratie, in mod practic locul cel mai senzitiv de a transmite/simti Reiki(Ki) este palma, si de aceea testarea se face in acest mod.

             Daca persoana testata apartine categoriei a 4 a, aceasta nu are nici o senzatie in palme atunci cand se face testarea. Problema vindecarii unei astfel de persoane nu poate fi acoperita numai de aplicarea tratamentelor Reiki(confor metodelor de punere a palmelor consacrate in literatua Reiki) si este necesara foloisirea compementara a altor metode: masaj terapeutic, acupunctura sau chiar utilizarea medicamentelor alopate sau a celor din medicina chineza.

             Chiar daca persoana apartine categoriei a 4 a, in general, dupa primirea initierii in Reiki, aceasta capata, in timp, senzitivitatea de a simti Reiki.

            Din experienta pe care o am in materie de initieri, nu cunosc, practic, nici o persoana care a primit initierile de la mine si care sa nu simta, dupa initiere, Reiki in palme.

             Totusi, cunosc o persoana, Maestru Reiki, care, cu toate ca nu simte in palme energia Reiki(scuzati pleonasmul!) are rezultate deosebite atunci cand face tratamente altor persoane, dar si in modul de a transmitre al Reiki altor persoane doritioare, prin initieri. Cele afirmate sunt atestate prin marturiile directe ale celor care au primit tratamente sau initieri de la Maestrul Reiki respectiv.

            Se mai intampla si asa, dar este singurul caz de acest tip, pe care il cunosc.

             Cu privire, la persoane care au primt tratamente Reiki de la mine, este o singura persoana cunoscuta de mine din categoria a 4 a, din foarte multi clienti care au primit tratamente Reiki.

            Cele doua situatii prezentate mai sus, par, la prima vedere, sa contrazica impartirea peroanelor cu privire la senzitivitatea de a simti/primi Reiki, dar nu pot face nici un comentariu statistic, asa incat subliniez faptul ca zonele procentuale de impartire ale persoanelor sunt preluate din Qigong, si nu pot fi foarte sigur ca totul este aplicabil 100% si pentru Reiki.

            Ca practicanti Reiki, pentru a simti Reiki cat mai bine, conditiile esentiale sunt doua: de a va face zilnic autotratamentul, in primul rand, si de a face tratamente Reiki altor peroane, caci ambele activitati va intaresc capacitatea de a primi si a transmite Reiki, deci va imbunatatesc starea canalului energetic principal(canalul Governor).

            Sper ca toate aceste date prezentate de mine va vor fi utile in practica voastra Reiki.

Namaste!

 Este cadoul meu pentru voi toti practicieni Reiki sau nu, pentru noul an 2013, care va doresc sa va aduca Multa Sanatate, Noroc, Prosperitate si Mult Noroc!

La Multi Ani!

Va urez, tuturor, multa sanatate si numai bine.