marți, 10 iulie 2012

ULTIMELE DOUA NOI SIMBOLURI DIN SISTEMELE TERA MAI dezvoltate de Kathleen Ann Milner (5). CATEVA CONSIDERATII GENERALE DESPRE SIMBOLURI

Voi continua prezentarea simbolurilor sistemelor TERA MAI, dezvoltate de
Maestra Reiki Kathleen Ann Milner, prin prezentarea ultimelor 2 simboluri, cele mai recente.
Cu aceste 2 ultime simboluri, numarul total al simbolurilor sistemelor TERA MAI REIKI si SEICHEM, devine 35.

Din punctul meu de vedere, sistemele care au un numar atat de mare de simboluri devin relativ greoi de utilizat, atat din punct de vedere al activitatii de vindecare, cat si din punct de vedere al evolutiei spirituale.

Mai sunt si alte sisteme care au un numar excesiv de mare de simboluri, cum ar fi spre exemplu VIOLET FLAME REIKI ( FLACARA VIOLETA REIKI), prescurtat VFR; numarul de simboluri pentru acest sistem, este adevarat ca este raportat la data primirii de catre mine a initierilor acestui sistem, si anume anul 2010, deci numarul total de simboluri era de 40; formulez asfel aceasta afirmatie caci nu am siguranta ca fondatoarea sistemului VFR  - Ivy Moore - nu a mai obtinut, prin channeling sau in alt mod alte simboluri. Pentru VFR mai trebuie facuta o subliniere, si anuma faptul ca din dorinta Dnei Moore ca sistemul sa contina cat multe simboluri, nu a verificat sau a verificat insuficient beneficitatea unor simboluri, care pentru unele din simbolurile VFR au valori cuprinse intre 60 la 90%. Subliniez faptul ca un simbol este corect si utilizabil daca si numai daca beneficitatea lui este de 100%, caci in cazul in care simbolul are o beneficitate sub 100% diferenta intre valoarea de 100% si valoarea beneficitatii simbolului(mai mica de 100%) aduce prin utilizarea simbolului si o parte de negativitati, pe care dorim sa le eliminam nu sa le crestem ponderea.
Din aceste considerente cu privire la sistemul Violet Flame Reiki, pe care vi le-am prezentat, nu predau si  nu voi preda acest sistem.
Pentru a evita intrebari care pot apare asupra celor prezentate mai sus, doresc sa va spun ca un mod accesibil de evaluare a beneficitatii unui simbol este prin utilizarea raiesteziei.

Revin cu mentiunea ca toate simbolurile sistemelor TERA MAI au beneficitatea egala cu 100% , deci sunt perfect utilizabile.
Similara este situatia pentru sistemele Usui Reiki si desigur Gendai Reiki Ho, Karuna Reiki(TM), Karuna Ki Reiki, Shamballa MDH s.a.

Din punctul meu de vedere, modul natural de evolutie al unui adevarat practicant Usui Reiki, este sa ajunga el insusi o prelungire a Sursei, nemaifiindu-i necesara utilizarea nici unui  simbol.
In sprijinul celor spuse anterior, doresc sa intareasc aceasta afirmatie, prin faptul ca ultima varianta a sistemului Shamballa, si anume Shamballa 13D - dezvoltat de John V. Armitage - nu mai utilizeaza nici un simbol, toate energiile fiind utilizate prin intentia practicantului. In sistemul Shamballa 13D simbolurile, nu sunt specificate, iar toate energiile utilizate sunt obtinute prin intentie si invocare, in urma activarilor primite de practicantul Shamballa 13D.

In finalul, acestui punct d vedere despre simboluri, nu pot sa nu reproduc aici o mica parte dintr-un interviu video luat unui Maestru Usui Reiki din Japonia de Maestrul Reiki Vlad Risvan Rusu, gasit acum 2-3 ani pe web situl Maestrului Vlad Risvan Rusu, in care la intrebarea Maestrului Rusu pusa Maestrului nipon, daca nu simte nevoia unor noi simboluri, Maestrul Reiki Japonez a raspuns(sper sa citez cat mai exact): „ Nu, mie imi sunt suficiente  cele 4 simboluri din Usui Reiki”.

Subscriu la acest punct de vedere, si cred ca numarul simbolurilor pentru diferitele sisteme energetice Reiki sau non-Reiki trebuie extins cu grija, as putea spune, cu parcimonie.
Ce ne-am face daca pentru sistemul Karuna Ki Reiki, pentru a putea aduce in palmele noastre energia oricarui Arhanghel, ar trebui cautate si obtinute prin channelig sau in alt mod, simboluri pentru a a ne conecta cu energiile restului Arhanghelilor care acum nu au simboluri de activare un cadrul sistemului, caci dupa unele scoli misitce numarul total al Arhanghelilor recunoscuti este de 15, iar dupa mistica ebraica numarul total de Arhangheli este de 72?

Concluzia mea este: prea multe simboluri!( am dorit repetarea pentru a imi intari punctul de vedere)
Sa nu devenim robii simbolurilor!(cu toate ca multi practicanti Reiki, mai ales la inceputurile activitatii lor au o deosebite  pasiune de a utiliza cat mai multe simboluri; mai grav este ca o anumita categorie de practicanti nu se pot detasa de acest obicei niciodata).

In fine, dupa aceasta mica prezentare a punctului meu de vedere despre simboluri, si mai ales despre modul in care sunt introduse in diferitele sisteme Reiki si non-Reiki, cu mai mult sau mai putin discenamant,  va voi prezenta, in sfarsit, ultimele 2 simboluri introduse de Kathleen Milner in sistemul TERA MAI, simbolul cu numarul 34 si simbolul cu numarul 35, petru ca prezentarea simbolurilor sistemului TERA MAI  sa fie la zi, cum se spune.
Aceste simboluri au fost primite prin channeling de Kathleen Milner.

34. SIMBOLUL INIMII MAMEI DUMNEZEU(INIMII ZEITEI)


Inima  Zeitei(sau daca vi se pare mai potrivit a Mamei Dumnezeu) solicită dragostea din inima Zeitei de a vindeca diferite situaţii de sanatate, suferinta etc. Trasarea simbolului se face folosind degetele de la ambele mâini stranse sub forma de con,  si începe de la partea de sus a inimii, şi se traseaza fiecare parte a inimii. Pentru partea din mijloc a simbolului incepe în mijlocul simbolul infinitului şi traseaza buclele în următoarea ordine: orizontal stânga si dreapta si apoi vertical sus şi în jos.

Initierea chakrei Inimii in Tera Mai Chakra utilizează si alte simboluri in afara celui in discutie, şi conectează initiatul direct la puterea de vindecare a iubirii Mamei Dumnezeu/Zeitei şi duce vindecarea mai departe. Energia din timpul iniţierii este energia care a fost utilizată de către marii preoţi şi preotese din  Atlantida. Acest simbol a fost, de asemenea, cunoscut lui Solomon conform Vechiului Testament. Oricine poate primi această iniţiere.



35. SIMBOLUL FLACARA VIOLET


Flacara Violet este vindecarea prin transformare. În timp ce oricine poate folosi acest simbol şi energia Focului Violet, după ce a primit initierea Tera Mai cu Flacara Violet, iniţiatii descopera că sunt capabili să facă mai mult. Această initiere este data Initiatilor Tera Mai Seichem care au fost initiati in acest sistem. Este inclus acest simbol, de Kathleen Milner,  în clasele sale Tera Mai Reiki - nivel măiestrie şi la prima clasa Samanica. Oricine poate primi această iniţiere.



Sistemele TERA MAI, predate de Kathleen Ann Milner, sunt in continua evolutie si perfectionare, asa incat este posibil, chiar in prezent, sa fie introduse in aceste sisteme alte noi simboluri.
Oricum, cred ca orice Maestru Instructor Usui sau Gendai Ho Reiki sau Seichim, cu toate informatiile primite acum despre simbolurile sistemelor TERA MAI, are o baza solida pentru a le utiliza, daca intuitia sa ii va indica acest drum.
Maestrii Instructori pot folosi aceste simboluri in tratamente, sau daca considera util, le pot preda in sistemele pentru care pot face initieri.
Dupa parerea mea, puteti sa lucrati cu aceste simboluri si sa le experimentati.
Sunt convins ca veti gasi aplicatii deosebite.

Si un ultim sfat: Aveti grija sa nu deveniti robii simbolurilor. Simbolurile, cel putin pentru mine, nu sunt un scop in sine. Ele sunt in Usui Reiki, cel putin, elemente de sprijin si ajutor pentru practicantii incepatori.

SUCCES!.

Va doresc tuturor, multa sanatate si numai bine.

2 comentarii:

  1. Tera Mai s-a demonstrat recent a nu fii Reiki.

    Ar fii bine sa iti cureti initierile pe Tera Mai daca poti.

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand doresc sa iti spun ca nu imi plac anonimii.
    In al doile rand te rog sa fii amabil sa imi dai date concrete (locul, web site sa) despre anuntul tau extrem de neclar si neconvingator ca "S-a demonstrat recent ca Tera Mai ne ste Reiki".
    Din cele prezentate pe web situl lui Kathleen Milner puteai sa vezi singur ca Domnia sa preda Tera Mai Reiki si Tera Mai Seichem; eu sunt convins ca partea de Tera Mai declarata a fi Reiki de KM este Reiki, si cred ca nu te mikra faptul ca am toata increderea in ceea ce spune ea si nu ceea ce spui tu.
    In plus am verificat afirmatia ta si pe alte cai si te asigur ca este eronta. Oricum pt precizia dialogului astept raspunsul tau de unde ai preluat aceasta informatie eronata.
    In finaql, dar in cele din urma, iti multumesc pentru grija pe care o ai ca sa nu fiu"impurificat"(sau mai stiu eu ce gandesti tu)despre initierile Tera Mai Reiki. Daca le-as avea as fi tare mandru de acest lucru, dar din pacate nu le am, Daca ai fi citit toate cele 5(cinci) articole scrise de mine despre simbolurile Tera Mai ai fi retinut acest lucru.
    Te rog sa imi raspunzi numai daca ai date concrete, caci altfel nu sunt interesat de a dialoga cu tine numai de dragul dialogului.

    Numai bine.
    Eugen

    RăspundețiȘtergere