vineri, 21 octombrie 2011

DESPRE INITIEREA SUPLIMENTARA LA INIMA SI LA PICIOARE IN SISTEMUL USUI REIKI

INITIEREA LA PICIOARE
Initierea la picioare a fost introdusa de de catre Gerda Drescher, Maestru Reiki elevetian, dar si terapeut cu experienta, care a dezvoltat aceasta metoda de initiere, si care in afara de rolul primiordial de a deschide canalul Reiki al studentului, are si rolul de a imbunatati impamantarea studentului care primeste initierea, prin intermediul armonizarilor energetice ( prin deschiderea mult mai puternic a circulatiei la picioare a energiei Reiki ) asociate actiunilor terapeutice pe termen lung.
Scopul acestei initieri, nu este numai initierea in sine , cat si un efect global asupra terapeuticii din punct de vedere psihofizic.
Efectele initierii la picioare sunt foarte extinse. Intarirea polului inferior al unei persoane intareste legatura sa cu Pamnatul, dar o si angajeaza sa se confrunte mai bine cu inconstientul sau, cu atasamentele sale si cu umbra sa.
Initierea la picioare nu este o simpla unealta care sa permita imbogatirea sau de a ridica prestigiul ego-ului, celui care o are primita. Ea cere o utilizare de lunga durata , un lucru care trebuie facut cu responsabilitate.
Initierile realizate in acest mod aduc o impamantare mult mai buna a practicantului Reiki, si in plus armonizare mult mai buna a energiei Reiki cu energiile Pamantului.
In scolile de Usui Reiki de limba franceza initierea suplimentara la Inima si Picioare se numeste “Reiki Extins”.
In “Reiki Extins” esentiala este activarea mult mai puternica (fata de initierea Usui Reiki obisnuita) a chakrelor picioarelor.
La baza degetului gros de la picior exista un canal de eliminare a energiilor legate de emotii negative, precum: frica, angoasa, invidie, si altele. Initierea la picioare nu rezolva, desigur, in totalitate aceasta problema, dar permite la continuitatea unei dezvoltari spirituale necesara practicantului Reiki, aducan un element crucial in societatea noastra moderna: ancorarea/fixarea in realitate.
Picioarele care participa la impamantarea Reiki, la ancorarea in realitate, ofera, dupa initiere, un contact care permite pentru practicantul Reiki care a aprimit aceasta initiere, de a relega cerul cu pamantul intr-nu echilibru benefic practicantului Reiki.
De asemenea, primirea Initierii la picioare permite eliminarea sentimentelor contradictorii si nefaste, prin canalul aflat in fiecare deget mare de la picioare.
Initierea suplimentara la picioare nu era necesara atunci cand Mikao Usui a fondat Reiki, caci oamenii erau bine ancorati in energiile terestre, dar in zilele noastre, in special o data cu intrarea in Era Varsatorului, oamenii au tendinta de a „pluti” ceea ce favorizeaza chakrele superioare, insa neglijand un pic chakrele inferioare.
Prin Initierea la picioare creste capacitatea de a transmite Reiki prin talpile picioarelor.
Se pot trage urmatoarele concluzii din activitatea de aplicare a acestei metode de initiere:
- initierea la picioare este un element constitutiv al sistemului de Usui Reiki traditional; acest lucru este mentionat ca si concluzie a Maestrilor Reiki: Mark Hosak si Walter Lubeck in cartea lor :Marea carte a simbolurilor Reiki”, in urma cecetarilor facute de cei doi autori.
- oricine este initiat cu energia Reiki are nevoie de initierea la picioare, dat fiind ca fara aceasta initiere suplimentara practicantul Reiki are disarmonii pe corpul sau enegetic, sau lipsa de eficacitate in unele tehnici Reiki;
- initierea la picioare este indispensabila datorita intrarii omenirii in era Varsatorului;
- impamantarea permanenta nu se realizeaza decat prin initierea la picioare;
- initierea la picioare se adreseaza tuturor practicantilor Reiki.

INITIEREA LA INIMA
Initierea la inima, ca parte din acest proces suplimentar de initiere, aduce o mai mare deschidere la Iubirea Neconditionata. De asemenea, utilizarea simbolului pentru inima, este legata, dupa cum am mai spus de chakra inimii. Utilizarea acestui simbol poate contribui, suplimentar, la blocajele care sunt pe chakra inimii, atunci cand se utilizeaza local.
Completarea metodei de initiere la picioare cu initierea la inima, ne aduce o metoda de intiere completa si foarte puternica , extrem de utila practicantilor Reiki, atat pentru sine, cat si in tratamentele facute de acestia.
Initierea suplimentara la inima se face cu ajutorul simbolului SHIKA SEI KI ceea ce ofera o mai mare deschidere catre Iubirea Neconditionata.
Se apeleaza la acest simbolla pentru tot ceea ce este legat de chakra Inimii.
Utilizarea acestui simbol pe chakra Inimii poate contribui la eliminarea unor blocaje, atunci cand se utilizeaza local.
Pentru a se putea face initierile suplimentare la inima se va folosi un simbol nou – simbolul SHIKA SEI KI - care a fost primit de Barbara Weber Ray prin chanelling, si apoi utilizat in cadrul variantei de Reiki numita Tehnica radianta.
Desenul simbolului se gaseste pe Internet, cu variante, si de aceea nu il mai redesenez aici, dar repet ceea ce trebuie sa stie orice doritor de a practica Usui Reiki: acest simbol ca si celelalte simboluri Reiki, pot fi utilizate numai dupa ce cel ce doreste a utiliza aceste simboluri a primit Initierile cu aceste simboluri de la un Maestru Instructor Reiki; in cazul utilizarii lor fara initieri simbolurile nu functioneaza, si senzatia de reusita in utilizarea lor este numai un efect de placebo.
Traducerea denumirii simbolului SHIKA SEI KI: Energia care se revarsa de la Inima la Inima.
Acest simbol nu este un simbol din sistemul Usui Reiki traditional, deci este un simbol din Tehnica Radianta.
SHIKA-SEI-KI este un Simbol pentru inima, si de aceea se foloseşte pe chakra 4 (a inimii). Curaţa chakra si elimina energiile negative, raul de pe suflet. Este un simbol care curata sufletul. Este foarte importanta utilizarea lui pentru ca sufletul este energia de baza a omului, si daca sufletul este murdar – adica este plin de maleficitati, afecteaza întreg sistemul omului. Nu poti vindeca un om daca mai întai nu ii vindeci sufletul.
Il putem folosi în caz de suparare, tristete, oboseala, suferinta în dragoste, tot ceea ce tine de probleme de inima si suflet.

In scolile vestice de Usui Reiki, se practica aceasta Initiere suplimentara la Inima si Picioare, in asa numitul „Reiki Extins” , in cadrul gradelor 2, 3 si 4, si numai ca initieri suplimentare.
Subliniez, ca se poate face aceasta initiere suplimentara si pentru gradul 1 pentru Usui Shiki Ryoho Reiki cat si Usui Tibetan Reiki.
Initierea suplimentara la Inima si la Picioare in sistemul Usui Reiki, fie el Usui Shiki Ryoho Reiki sau Usui Tibetan Reiki, o pot face ca Maestru Instructor Reiki, practicantilor Reiki de grade 2,3 si 4 , la cererea acestora.
Subliniez, ca din punctul meu de vedere, aceasta initiere este numai o Initiere suplimentara, care aduce practicantului Usui Reiki avantejele mentionate anterior, si in consecinta, aceasta Initiere suplimentara la Inima si la Picioare se face numai dupa ce studentul a primit initierile/acordajele clasice aferente fiecarui grad Reiki.
Cred, ca numai asa, atat initierea clasica impletita cu initierea suplimentara la inima si la picioare, isi combina in mod fericit calitatile, aducand practicantului Reiki calitati superioare in lucrul cu Energia Universala sau Lumina Sursei.

Va doresc, tuturor, multa sanatate si numai bine.

4 comentarii:

  1. Multumesc foarte mult. Aceste informatii au venit la mine exact cand aveam nevoie de ele.
    Pace, Lumina si Iubire !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma intereseaza sa primesc aceste 2 initieri.Se pot face la distanta sau nu? Sunt maestru profesor.
    Multumesc frumos.
    Cu Lumina si Iubire,
    Sebastian Bota,Turda,Cluj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De principiu nu fac initieri la distanta decat in cazuri absolut exceptonale,
      Putem discuta despre acest subiect la telefon 0721320507.
      Numai de bine.

      Ștergere